Perma Film

Stopt roest meteen !

Arrete de la rouille !

Perma Film

PERMA FILM is een uithardende flexibele bescherming tegen roest gebruikt voor het herstellen en vernieuwen van versleten beschermlagen in ballasttanks van schepen en als steenslaglaag voor voertuigen. In combinatie met Fluid Film is dit hét perfecte beschermsysteem tegen roest voor schepen en voertuigen . Andere toepassingen zijn ook mogelijk.

 

Perma Film is een steenslaglaag die over een oppervlak behandeld met Fluid Film kan gezet worden. Het product is blijvend elastisch en bestand tegen alle weersonstandigheden.

 

Perma Film bestaat in de kleuren ZWART , ALUMINIUM en TRANSPARANT en is aan te brengen met borstel of spuitpistool

 

 

PERMA FILM

 

Technische Fiche

 

 

PRODUCTBESCHRIJVING :

PERMA FILM sluit perfect aan bij het gamma FLUID FILM produkten omdat het eenvoudig en makkelijk te verwerken is. PERMA FILM is gebaseerd op dezelfde basiscomponenten als FLUID FILM en biedt een niet-converteerbare coating die roestvorming op een economisch interessante manier on controle houdt. Een behandeling met PERMA FILM vereist geen voorbehandeling en kan in één enkele behandeling een beschermlaag tot 300 micron vormen. Deze kenmerken maken van PERMA FILM een produkt dat zich duidelijk onderscheidt van andere produkten op de markt. PERMA FILM bevat geen zware metalen. PERMA FILM is nagenoeg geurloos en is verkrijgbaar in 3 varianten : aluminium, transparant en zwart. De transparante versie heeft een dielectrische kracht van 2000 tot 3000 Volt waardoor het uitermate geschikt is voor de bescherming van electrische connecties en beschermt tegen galvanische corrosie

 

BELANGRIJKSTE TOEPASSINGEN :

bescherming van voertuigen (chassis, ophanging en wielkasten)

behandeling van Ballasttanks bij schepen

 

 

VERWERKING :

Er is geen voorbehandeling nodig. Het is echter zo dat de effectiviteit van dit produkt verzekerd wordt wanneer het te behandelen oppervlak rein is. Voor waterballasttanks is een voorafgaandelijke reiniging dus aanbevolen. Meer informatie omtrent de reiniging van waterballasttanks kan U hier vinden.

 

Het is van belang om een beduidende beschermingslaag aan te brengen wanneer U met PERMA FILM werkt. Vaak is een te dunne laag de reden voor een onvoldoende bescherming. Dit kan veroorzaakt worden door slechte spuittechnieken, slecht onderhouden gereedschap zoals spuitkoppen maar ook door verminderde spuitbaarheid van PERMA FILM ten gevolge van de verwerkingstemperatuur. De aanbevolen verwerkingstemperatuur van PERMA FILM ligt tussen 20 en 25° Celsius. Ideaal is een temperatuur van 35° Celsius. Lagere temperaturen vertragen en verminderen de doeltreffendheid van PERMA FILM. In het bijzonder wanneer dit produkt gebruikt wordt voor de bescherming van waterballasttanks, is het van belang rekening te houden met de tijd die vereist is tussen de behandeling met PERMA FILM en het moment dat het produkt in contact komt met water.

 

Daarom geven we U graag volgende richtlijnen mee :

temperatuur Wachttijd

 

5° C 96 uur

10° C 48 uur

15° C 40 uur

20° C 30 uur

30° C 24 uur

40° C 20 uur

 

PERMA FILM kan gebruikt worden in omgevingen met een hoge vochtigheidsgraad, en dat in tegenstelling tot de meeste andere coatingprodukten waar vaak luchtontvochtigingsapparatuur dient gebruikt te worden.

 

Voor de aanwending van PERMA FILM op chassis, ophanging en wielkasten, is een voorafgaande reiniging met warm water aangewezen en kan men idealiter de te behandelen oppervlakken behandelen met FLUID FILM LIQUID A, FLUID FILM NAS of FLUID FILM AS-R. Aangezien PERMA FILM en FLUID FILM makkelijk hechten kan op die manier een ideale bescherming gegarandeerd worden. Overtollig FLUID FILM produkt kan best voor het aanbrengen van PERMA FILM manueel verwijderd worden, bijvoorbeeld met een doek.

 

PERMA FILM kan met een kwast, rol of een airless pistool worden aangebracht op vooraf gereinigde oppervlakken.

Toevoeging van maximaal 5% lakbenzine, terpentijn of een vergelijkbaar oplosmiddel is mogelijk maar doet de uithardingstijd toenemen.

 

BEWARING :

PERMA FILM is houdbaar over een termijn van 2 jaar indien de verpakking goed afgesloten blijft en kan best bewaard worden in de originele verpakking.

 

VERWIJDEREN :

Het verwijderen van PERMA FILM kan enkel gebeuren met water onder een druk van 340 tot 700 b

 

VERBRUIK :

 

Het verbruik van dit produkt is afhankelijk van de aanwendingsmethode.ca 2,5m² per L